About

Op zondagochtend 12 december 1982 werd er in het OLVG in Amsterdam een piepklein boogschuttertje geboren: Leila. Een lief, klein meisje met een behoorlijk sterk eigen willetje. Yup, sounds like me! 😉 Ruim 33 jaar later zette ik op 23 mei 2016 in het Westfries Gasthuis in Hoorn zelf een ienieminie wondertje op de wereld: Micah. Oh dear: IAMMOM now! 😉 Gelukkig mochten ik en hubby Joël zoonlief al gauw mee naar huis nemen; ons gezellige appartementje in het centrum van Hoorn.

Mijn droom achterna

Na ons very own wereldwonder de eerste cruciale maanden in leven gehouden te hebben, kwam er vanzelfsprekend een eind aan het o-zo-fijne zwangerschapsverlof. In oktober 2016 hervatte ik mijn werkzaamheden bij de overheid als communicatieadviseur. Een job die ik al bijna 6 jaar naar volle tevredenheid van alle partijen volbracht.

Je voelt ‘m al aankomen denk ik… ‘Naar tevredenheid’, de passie zat er simpelweg niet in. Helaas. Het ontbreken van deze behoorlijk belangrijke factor in mijn werk, in combinatie met een hormoonhuishouding om verdrietig van te worden, zorgde ervoor dat ik in september 2017 definitief afscheid heb genomen van mijn kantoorbaan.

Wat daar voor ‘drama’ aan vooraf ging, kun je teruglezen in dit artikel. Wat daarna gebeurde vind ik namelijk een stuk leuker om te vertellen. Waarom? Omdat daar uiteindelijk iets heel positiefs uit kwam: ik ging mijn droom achterna en zette op 16 oktober 2017 een handtekening onder mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

I love it when a plan comes together

Die inschrijving kwam natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. In november 2015 was ik gestart met een opleiding voor voedingsdeskundige. In maart 2017 stond, met a little help from my friends, mijn mommy lifestyle blog online: IAMMOM. En daarnaast liep ik ook al een paar jaar met het idee om retreats te organiseren. “Hoe mooi zou het toch zijn om iets te doen waar alles in samen komt wat ik leuk en fijn vind in dit leven: inspireren, organiseren, het mensen naar de zin maken, (gezonde) voeding, schrijven en reizen”, ik hoor het mezelf nóg zeggen.

Een tot in de puntjes doordacht plan had ik dus (nog) niet. Wel had ik een aantal mooie basiselementen in handen. Ik voelde bovendien een enorme drive om alle creatieve ideeën en plannen die ik al jaren had, verder uit te werken. Dus ging ik daar na mijn inschrijving bij de KvK mee aan de slag.

IAMMOM, jouw rustpunt in het #momlife

Uiteindelijk is daar iets heel moois uitgekomen: ‘IAMMOM, jouw rustpunt in het #momlife’. Met IAMMOM zie ik het als mijn missie om vrouwen die het moederschap combineren met het werkleven een rustpunt te bieden en hen te inspireren op het gebied van het vinden van balans in een druk bestaan. Dat doe ik offline tijdens een van mijn laid-back dag- weekend of weekretreats en online door mijn eigen ervaringen open en eerlijk te delen op mijn website en social media kanalen.

That’s basically the plan for now. Wat er verder nog op mijn pad komt en wat de toekomst verder gaat brengen weet ik niet. Of het een succes gaat worden, kan ik je ook niet vertellen. Wat ik je wel kan vertellen is dat ik er mega veel zin in heb! Met mijn Hollandse nuchterheid, exotische temperament, liefde voor voeding, organisatorische powers en humor wil ik er zijn voor alle hardwerkende mommies! Ik ken de daily struggles namelijk als geen ander. Want: IAM also a MOM. 🙂

 

 

 

 

Momenteel geen reacties

Laat een reactie achter