Blog

5 tips voor een onvergetelijk verjaardagsfeestje

Het ene moment lig ik voor mijn gevoel nog te bevallen en het volgende moment ben ik alweer bezig met het plannen van de eerste verjaardag van mijn kleine dreumes. En wanneer is dat schattige hulpeloze baby’tje trouwens verandert in een (meestal) lief, klein en ondeugend jochie? Waarschijnlijk toen ik aan het twijfelen was tussen een zwart/wit of sprinkles thema en het vergaren van informatie over loopfietsjes.

Wat er komt kijken bij de organisatie van zo’n eerste verjaardag is niet mis. Tenminste, als je het zo aanpakt als ik. Tuurlijk kun je ook gewoon een slinger ophangen, een slagroomtaart bij de HEMA kopen en wat mensen thuis uitnodigen. Waar overigens helemaal niets mis is. Integendeel, soms kan simpel juist heel goed werken. Maar ik vond het wel leuk om zo’n eerste verjaardag wat grootser aan te pakken. In de eerste plaats omdat het toch een bijzonder moment is, maar ook omdat ik het simpelweg leuk vind om een feestje te organiseren.

Ik denk dat ik toen Micah 9 maanden was zo’n beetje begon met het verzamelen van ideetjes en leuke plaatjes. In Evernote – voor wie het niet kent: super handige app – heb ik een notitie aangemaakt en alle punten die ik kon bedenken genoteerd. Plaatjes die ik op bijvoorbeeld Instagram of Pinterest vond, kon ik aan de notitie toevoegen. Zo had ik direct alles overzichtelijk bij elkaar.

Hoe ik het feestje van Micah verder heb georganiseerd? Dat heb ik gedaan aan de hand van de volgende punten:

1. Kies een locatie

Wij wonen in een super fijn, maar klein, appartement in het centrum van Hoorn. Het was dan ook een no brainer om het feestje van Micah buiten de deur te vieren. Een aantal locaties hebben de revue gepasseerd; van een park tot een zaal, waarna er één locatie overbleef. Bij de keuze van de locatie was het in elk geval belangrijk dat:

  • Het goed mogelijk zou zijn om het feestje buiten te vieren. Micah is op 23 mei jarig, de kans op goed weer was kortom best groot;
  • Maar kans op slecht weer: ook zeker aanwezig. Daarom moest het ook mogelijk zijn om in geval van regen toch ergens naar binnen te kunnen of in elk geval overdekt te kunnen staan;
  • Aanwezigheid van een grasveldje of mogelijkheid voor een baby om te kunnen kruipen. Zodat de birthdayboy niet in een zaal tussen allemaal benen rond hoefde te scharrelen. Ook wel zo leuk eigenlijk op je eigen feestje ;-);
  • Een bemande bar, zodat we daar geen omkijken naar hadden en iedereen om ons heen ook van het feestje kon genieten;
  • Basisvoorzieningen als: tafels en stoelen, een toilet, kinderstoel(en) en een keukentje.

Sweettable met kinder- en babylekkers

2. Kies een thema

Zeker niet nodig, wel heel erg leuk. Aan de ene kant maak je het jezelf moeilijk door voor een bepaald thema te kiezen, maar aan de andere kant is het ook juist weer makkelijk omdat je daardoor ook heel veel uitsluit. Op het gebied van feestjes en met name kinderfeestjes zijn er zoveel leuke dingen te koop, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Bovendien ziet het er natuurlijk ook heel leuk uit als het niet een ratjetoe aan versiersels wordt. Ik heb voor Micah zijn feestje gekozen voor een confetti en sprinkles thema, met een ‘touch’ of gold. Ik heb mij voornamelijk door Pinterest laten inspireren. Nadeel van Pinterest is alleen dat je soms iets ziet wat je heel leuk vind, maar het in real-life nergens kan vinden of krijgen. Om frustratie te voorkomen: geef je er gewoon je eigen draai aan.

Sowieso een heel belangrijke eye-opener die ik je kan geven bij de organisatie van wat voor evenement of feestje dan ook: no worries als iets niet lukt zoals gepland! Niemand die namelijk weet dat jij eigenlijk had bedacht om confetti op de tafels te strooien, de taart om 16.00 uur aan te snijden, ballonnen op te hangen of een sapjes-bar neer te zetten. Lukt iets niet zoals je bedacht had? Denk dan vooral hieraan en maak je echt geen zorgen.

3. Maak of bestel een taart

Helaas ben ik niet zo’n keukenprinses. En al helemaal niet als het op het bakken van taarten aankomt. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig ook niet. Via Instagram kwam ik een poosje geleden al terecht op het account van Life of Pie in Amsterdam. My god; die dames maken echt prachtige taarten. Er hangt wel een prijskaartje aan, maar dat mag ook wel voor zo’n mooie taart. Bij de eerste verjaardag van ons neefje Otis hebben we al eens een taart van deze dames mogen proeven; super lekker! De keuze voor de taart was dus snel gemaakt. Het werd een lichtblauwe carrotcake met een chocolade drip en spikkels aan de onderkant. De taart was aan de bovenkant met snoep versierd. Lekker kleurrijk. Voor Micah zelf hadden we een vanilla smashcake in dezelfde kleurstelling. De taarten waren bij de verjaardagsvisite een daverend succes. Helaas dacht de jarige job zelf daar anders over, die keek ernaar alsof we een drol voor zijn neus hadden gezet. Hahaha. 😉

De taart van Life of Pie Amsterdam

4. Bedenk leuke cadeau’s

Bij een verjaardagsfeestje horen natuurlijk ook cadeautjes. Een 1-jarige al die cadeau’s tijdens het feestje uit laten pakken? Ha! Mission Impossible! Misschien niet leuk voor de visite, maar een jengelende dreumes daar wordt ook niemand blij van. Niet aan beginnen dus. In de week na het feestje hebben we samen met Micah elke dag een paar cadeautjes uitgepakt. Wat ik heel handig vond was dat ik op de (meeste) cadeau’s had geschreven van wie het was, zodat we met het uitpakken wisten van wie Micah het cadeautje gekregen had. Ook handig als je naderhand nog een bedankje wil sturen.

We hadden verder in de uitnodiging gevraagd om cadeaubonnen van bijvoorbeeld Intertoys of bol.com te geven. En voor de mensen die het niet leuk vonden een bon te geven (ook begrijpelijk), hadden we een verlanglijstje aangemaakt via lijstje.nl. Heel handig. Zo voorkom je namelijk niet alleen dubbele cadeau’s, maar ook dat mensen hun zuurverdiende centen uitgeven aan (goedbedoelde, plastic) rommel. Iets wat hierdoor gelukkig niet gebeurd is. Sterker nog, Micah is belachelijk verwend met de meest leuke cadeau’s. Ik noem een schommel van Done by Deer, een raket en een trein van Duplo, super leuke voorleesboekjes en een voelpuzzel van Janod. Samen met de opa en oma van Micah (die helaas niet meer bij ons zijn) hebben wij een hele mooie loopfiets cadeau gegeven: een wishbonebike. Deze fiets kun je ombouwen van driewieler naar loopfiets en op verschillende standen zetten, zodat hij er maar liefst tot (ongeveer) vijf jarige leeftijd plezier van heeft. En van alle bonnen die hij heeft gekregen, kan hij de komende tijd nog veel meer moois uitzoeken.

5. Zorg dat iemand de foto’s maakt!

Ok. Last, but not least: dan ben je thuis en ga je er lekker voor zitten om alle leuke foto’s van de dag terug kijken. Ehhh, welke foto’s? Mijn iPhone heb ik bij aankomst op de locatie ergens op een tafel gesmeten en niet meer aangeraakt tot ik weer naar huis ging. De Instax camera deed het niet. En de spiegelreflexcamera, heb ik ook nauwelijks naar omgekeken. Gelukkig had mijn broer daar nog wat foto’s mee geschoten, anders hadden we nu helemáál niets gehad. Echt enorm suf en balen, maar ik heb er totaal niet aan gedacht om zelf foto’s te maken of iemand hiervoor te vragen. Ik realiseerde me dan ook al gauw dat we niet eens één foto van ons drietjes hebben. Super jammer! Maar goed, jíj leest dit nu en hebt nog de kans dit goed te doen. 🙂 Dus mijn laatste en meest belangrijke tip aan jou: huur een fotograaf of vraag een bekende met fotografie skills het feestje vast te leggen!

Eindconclusie: het was een heel fijn feestje op een ontzettend mooie en prettige locatie. We hadden lekker eten, een prachtige taart, iedereen kon drinken wat hij of zij wilde en het allerbelangrijkste: Micah heeft het naar zijn zin gehad, wij hebben het leuk gehad en de visite vond het ook gezellig. Volgende keer alleen echt even goed denken aan de foto’s. 😉

En jij? Pak jij altijd groots uit met (verjaardags)feestjes of houd je het liever simpel? Deel vooral ook jouw tips & trics in de comments!

Liefs!

Vergelijkbare blogs

Momenteel geen reacties

Laat een reactie achter