Blog

Babykamer roomtour

Wandrekje HEMA

Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was, heb ik mij een ongeluk geshopt aan leuke spulletjes voor de babykamer. Voordat ik los ging ben ik lekker old skool met een vel papier en wat potloden gaan zitten. Eerst heb ik de vorm van het kamertje op papier gezet en ben ik gaan kijken waar we de meubels neer konden zetten. Daarna hebben we samen de kleurstelling bepaald. Waar Micah intussen is veranderd in een kleine dreumes, is de babykamer nog gewoon hetzelfde gebleven: een heel fijn plekje. 🙂 Kijk je mee?

Monochrome of niet?

Man o man. Vooral die kleurstelling vond ik een lastige. Het monochrome thema was op dat moment enorm in opkomst en dat vond ik uiteraard ook super tof. Ook handig: zwart-wit kan voor zowel een jongen als een meisje. Er was alleen één ‘probleem’. De vloerbedekking die in het kamertje lag was bruin. En een zwart-wit thema met bruine vloerbedekking leek mij niet heel fantastisch werken. De hormonale zwangere vrouw in mij heeft uiteraard overwogen om er een andere vloer in te leggen, maar dat vond ik toch ook wel weer wat ver gaan.

Babykamer roomtour

Commode en ledikant: Kidsmill. Plankje: Praxis. Potjes: Designletters.

 

Toen er vervolgens ook nog eens witte meubels met bruine houten poten bij kwamen, was het duidelijk. We moesten iets met dat bruin. Niet lang daarna wisten we dat we een jongen kregen en heeft Joël een super leuk behangetje met bruine vosjes en petrol veertjes uitgekozen. Dat werd de basis: bruin, wit en een accentje petrol. Uiteindelijk kwam daar nog (oker)geel bij en is het monochrome thema alsnog in het kamertje verwerkt. Het is al met al een mooi geheel geworden. Waarbij ik het nu zelfs leuk vind dat het niet alleen maar bij zwart-wit is gebleven. Juist die kleur-accenten geven het kamertje namelijk een warme uitstraling.

DIY

Het leukste detail in Micah zijn kamer vind ik de DIY die Joël op de muur heeft gemaakt. Hij heeft de letters van het geboortekaartje vergroot uitgeprint en heeft op alle punten waar de letters ‘connecten’ met het binnenwerk een spijkertje in de muur geslagen. Vervolgens heeft hij alle spijkers met elkaar verbonden door er zwarte dunne wol aan te spannen. Het resultaat vind ik heel tof en geeft ook een super persoonlijke touch.

Geboortekaartje Micah

Geboortekaartje Micah.

 

Babykamer DIY

DIY op de muur.

 

Geen kledingkast in de babykamer

Plek voor een kledingkast was er helaas niet. Micah zijn kleding ligt daarom in de lades van de commode. Dankzij het opruim-boek van Marie Kondo en wat mandjes van IKEA heb ik hier een heel handig systeem voor gevonden. Ik heb voor elk type kledingstuk een apart mandje en vouw de kleding op zo’n manier op dat ik de stapeltjes verticaal in de kast kan leggen in plaats van horizontaal. Zo zie ik direct wat er allemaal in Micah’s kast ligt en kan ik heel makkelijk setjes maken.

De kledingstukken die ik liever op wil hangen, zoals overhemden, hang ik aan de onderkant van het wandrekje van de HEMA. Hiervoor gebruik ik de witte kinderkleding hangers van Loods5. En trouwens: de meeste kleding van baby’s bevindt zich toch 90% van de tijd in de wasmand of wasmachine. So who needs a kledingkast anyway. 😉

Commode en ledikant

De commode en het ledikant zijn van de sixties lijn van Kidsmill en hebben we bij Babypark gekocht. Zij hadden destijds (en ik geloof nog steeds) een aanbieding, waarbij je een box mocht uitzoeken bij aankoop van een commode en ledikant. Het design vond ik in ieder geval super mooi en passend bij de babykamer.

Het ledikant is trouwens een doorgroei bedje. Als je kindje wat groter wordt kun je een zijde vervangen door een plankje wat je erbij geleverd krijgt. Op deze manier kun je het ledikant ombouwen tot peuterbed en kan Micah er tot een jaar of vier in blijven slapen. Mega handig. We hebben het ledikant trouwens midden in de kamer gezet om een ruimtelijk effect te creëren.

De commode ben ik helaas iets minder enthousiast over. Het leek super handig om een ‘push open’ systeem te hebben voor de lades en het deurtje, maar niet als je er met je lijf voor staat om een baby te verschonen. Je drukt er continue met je heup of buik tegenaan en floep… het deurtje of een van de lades vliegen alweer open. Handig voor een ander soort kast, maar niet voor een commode. Zeker niet als je een baby hebt als Micah, die alle kanten op draait en nooit stil wil liggen om een luier te verschonen. 😉 Ik ben wel blij met de grootte van het oppervlak waar naast het aankleedkussen nog ruimte is voor het neerzetten van wat spulletjes die handig zijn om bij de hand te hebben.

Babykamer wandrekje

Wandrekje: HEMA. Plantje: Ogreen. Shirtjes: H&M (oude collectie).

 

Instant happy

Ik ben nog steeds superblij met het resultaat. Iedere keer als ik het kamertje van Micah inloop word ik instant happy! Er zijn veel plekken in ons huis waar ik wel wat aan zou willen veranderen, maar niet aan de kamer van Micah. Die is helemaal goed zo. 🙂

Hoe heb jij de babykamer(s) of kinderkamer(s) ingericht? Ik ben erg benieuwd. Laat vooral je reactie achter!

Oh ja, en uiteraard heb ik het niet allemaal alleen bedacht en uitgekozen. Joël en ik hebben dat allemaal samen gedaan. Het leest alleen zo vervelend als ik in een artikel ‘ik’  en ‘wij’  door elkaar gebruik. Just so you know…

 

 

 

Vergelijkbare blogs

2 Reacties

 • Beantwoorden
  Cheryl
  22 november 2017 at 17:29

  Jij weet wel hoe je het aan moet pakken! Love it!

  • Beantwoorden
   Leila
   23 november 2017 at 17:16

   Tnx babe!! 🙂

  Laat een reactie achter