Blog

De start van mijn eigen blog!

‘Iets’ voor mezelf beginnen lijkt me, net als iedere generatie Y dude of gal, al jaren fantastisch. Hoe nice, om van iets wat je leuk vind je werk te maken. Van betekenis zijn voor de maatschappij en het ondernemerschap zit bij mijn generatie tenslotte in het bloed. Bovendien lijk ik soms wel een wandelende ideeënbus. Of het nu gaat om het uitdenken van een creatief winkelconcept, het bedenken van een naam en een bedrijfslogo voor een hippe bar of het visualiseren van een prachtige B&B op Ibiza; ik draai er mijn hand niet voor om. Gek genoeg reageert mijn omgeving ook nog eens super enthousiast als ik mijn idee vervolgens ‘presenteer’. ‘Goh, wat een goed idee’. ‘Jeetje joh, briljant, moet je echt doen’! Maar de stap om het ook daadwerkelijk te doen… Stel je toch eens voor dat het mislukt.

On-the-line

De afgelopen jaren zijn we steeds meer online gaan doen: lezen, tv kijken en zelfs winkelen. Opeens had je niet meer voor elk goed idee een gigantisch startkapitaal nodig en kon je vrij laagdrempelig online iets voor jezelf beginnen. Ik kocht er zelfs een boekje over: ‘Hoe maak je het?’. En ja hoor, al snel borrelden de ideeën voor my very own webshop op: eentje met vintage spulletjes (want: oog voor ouwe meuk), één met potjes geluk (scherfjes in een potje, leuk verpakt: wie vindt dat nou niet leuk?) en een online store met superfoods en yoga-gear (‘gezonde zaken’, ik had zelfs al een logo). Maar, je voelt ‘m al aankomen denk ik, het werd ‘m toch telkens weer niet. Zucht!

Voedingsdeskundige ging ik worden

Uit pure wanhoop en interesse voor voeding, heb ik in augustus 2015 uiteindelijk een opleiding ‘besteld’: voedingsdeskundige ging ik worden. Ach ja. 550 euro betalen en drie multomappen in ontvangst nemen is echt niet moeilijk hoor. Om je ertoe te zetten er daadwerkelijk iets mee te doen, bleek toch een ander verhaal. Anyway. Bijna twee jaar, een zwangerschap, bevalling en werkplek later, zijn de multomappen inmiddels voorzien van een flinke stoflaag. Kennelijk kon ik met een pasgeboren baby en de bijbehorende slapeloze nachten ook echt even niet de energie opbrengen om mijn moed weer uit mijn schoenen te graaien, mezelf een schop onder mijn kont te geven en de boel weer op te pakken.

OMG! Ik ben blogger.

Totdat een paar maandjes terug het idee ontstond om te gaan bloggen over het moederschap. Hoe simpel. Ik vind schrijven te gek, foto’s maken mega leuk en ook al kon ik met mijn blog maar één iemand inspireren: super tof! ‘Maar er zijn al zoveel mamablogs’. Nou en! ‘En wat als niemand het leest’? Dus?! Er zal vast wel één iemand op deze aardkloot rondlopen, die het leuk vindt om te lezen. En anders is daar altijd nog mijn eigen cluppie peeps. So… hoi mam, hoi Cher en Joon en hoi Linds en Kim, welkom op mijn mommy lifestyle blog: IAMMOM. Een blog waarmee ik een kijkje geef in mijn leven als moeder. Een moeder die net als iedere andere moeder op zoek is naar de gebruiksaanwijzing van haar kind, zich afvraagt of ‘ze het allemaal wel goed doet’ en zich keer op keer blijft verwonderen over de enorme hoeveelheden wasgoed. Vooral wil laten zien dat the struggle heel real is, maar dat het moederschap tegelijkertijd ook het mooiste is wat je kan overkomen. En, ook niet geheel onbelangrijk, je leven echt niet ophoud met het krijgen van een kind. Mocht ook jìj hierin geïnteresseerd zijn en een kijkje willen nemen, dan ben je meer dan welkom om mee te lezen met mijn avontuur! OMG, it’s official, ik ben blogger. Zucht!

Vergelijkbare blogs

10 Reacties

 • Beantwoorden
  Linda
  10 april 2017 at 19:17

  Hoe stoer! Super leuk om te lezen Leila. En wat ziet jouw site er mooi uit! Zo… toch weer iemand die het gelezen heeft 😉 Go girl! Liefs Linda

  • Beantwoorden
   Leila
   11 april 2017 at 07:09

   Ahhhh, zo lief! 🙂 Tnx!! Liefs!

 • Beantwoorden
  Iris
  11 april 2017 at 15:56

  Trouwe lezeres hier! Love the look sowieso al!! X kusje

  • Beantwoorden
   Leila
   13 april 2017 at 14:48

   Haha. Super leuk. Thanks babe! X

 • Beantwoorden
  Kim
  11 april 2017 at 18:40

  Hoi Lei! Leuk! Heb ze ondertussen allemaal al gelezen. Big kiss ?

 • Beantwoorden
  Raphaëlle
  13 april 2017 at 08:32

  Super leuk geschreven en wat ziet je blog er mooi uit! Heel goed van je dat je nu de stap wel hebt gezet! Daar ga je geen spijt van krijgen! Keep up the good work!

  • Beantwoorden
   Leila
   13 april 2017 at 14:51

   Ahhhh, super lief! Tnx en tot in juni! 🙂

 • Beantwoorden
  Joni (ja die in haar eerste blog genoemd wordt)
  13 april 2017 at 18:57

  Love it!! Leest heerlijk allemaal weg! Dit moet jij doen ja, heel veel graag!
  Mega trots op je!! Succes lief! Dikke kus

  • Beantwoorden
   Leila
   14 april 2017 at 19:48

   Ahhhh, tnx, super lief! Enne… right back at ya babe! 🙂 Hele dikke kus!!

  Laat een reactie achter