Blog

Fatgirl Vs. Fitgirl

Een balans vinden tussen Netflix bingen en Kettlebell swingen; het blijft een dingetje. Als de fitgirl in mij zegt: “Ga toch lekker naar de sportschool. Is goed voor je.” Roept mijn inner fatgirl: “Nee joh, lekker binnen blijven. Ontspannen is ook belangrijk.”

Mag jij raden naar wie ik het liefst luister. 😉 Natuurlijk weet ik dat bewegen en gezond eten een stuk beter voor mijn lijf en humeur zijn, dan rotzooi naar binnen werken en op de bank blijven hangen. Maar ondanks deze wetenschap trap ik er iedere keer weer in…

Fatgirl: “Ah, wat maakt het uit! Alleen deze aflevering afkijken. Pak er anders lekker een dekentje bij.”

Fitgirl:Huh!? Ik dacht dat je alles al klaargelegd had om naar de sportschool te gaan?”

Fatgirl:Ah joh, naar de sportschool gaan kan altijd nog. Neem een stukje chocola. Dat heb je wel verdiend.”

Fitgirl:Nee, niet doen! Waarom ga je chocola eten? Nu ga je zeker niet meer trainen.”

Fatgirl:Hmmm. Nou ok. Misschien dat laatste stukje chocola dan maar wegleggen Lei…?”

Fitgirl:Ja, dat lijkt mij een goed plan. Pfffff.”

Ik: “Bah. Ik voel me super shitty. Was ik toch maar eerst naar de sportschool gegaan.”

Story of my life. Maar echt. Ik denk dat mijn chronische vermoeidheid, de in aantocht zijnde herfst en het gebrek aan ruggengraat overigens ook niet bepaald helpen met het maken van de juiste keuze. Maar dat terzijde.

Eigenlijk is het best gek. Ik weet zelf dus dondersgoed dat ik juist energie krijg van bewegen en gezond eten. Maar die energie er eerst in stoppen om ‘m vervolgens dubbel en dwars weer uit te halen, die kan ik gek genoeg niet opbrengen. Hallo, vicieuze cirkel!

Het krijgen van een kind is bovendien niet alleen een life-, maar ook zeker een body-changing experience. Ik mag echt niet klagen hoor, die zwangerschapskilo’s waren er (bij gebrek aan tijd om te eten ;-)) binnen de kortste keren al af. Maar het mag allemaal wel wat strakker. Ik word in ieder geval niet erg vrolijk van een mombod met bijbehorende hangende kipfilets, dril-billen en sinaasappel dijen. Goed. Om mij op alle vlakken lekker in mijn vel te voelen wil ik – nee, MOET ik – kortom iets meer naar die fitgirl gaan luisteren. Balance is key en de balans op dit moment weer eens ver te zoeken.

Dus… Yes! Ik ga het doen! Echt! Nou ja. Vanaf morgen dan natuurlijk. Beloofd! *zoekt naar de afstandsbediening en loopt naar de keuken voor een kop thee met een stukje (euh… ok, ok reep) chocola*

Vergelijkbare blogs

6 Reacties

 • Beantwoorden
  Monique Hofman
  23 oktober 2017 at 17:40

  Zo herkenbaar!

  • Beantwoorden
   Leila
   24 oktober 2017 at 12:26

   Erg toch? Hahaha. 😉

 • Beantwoorden
  Cheryl
  23 oktober 2017 at 18:36

  Whahahahaha…. heerlijk geschreven en zo herkenbaar!!

  • Beantwoorden
   Leila
   24 oktober 2017 at 12:25

   Tnx! Hopelijk lukt het ons eens een keer wat meer naar die fitgirl te luisteren. 😉 X

 • Beantwoorden
  Raphaëlle
  28 oktober 2017 at 15:52

  Leuk geschreven en oh zo herkenbaar! Tip van Flip: plan je sporten in en houd je er aan. Dat laatste is altijd erg lastig hahaha.

  • Beantwoorden
   Leila
   30 oktober 2017 at 12:21

   Thanks! Echt he? Is een heel goede tip! Ik hoorde ook eens dat je dan nooit meer dan 1x moet overslaan, dus een keertje niet sporten kan wel, maar niet 2x achter elkaar. Vond ik ook wel een goede. Nu nog doen hahaha. 😉

  Laat een reactie achter