Blog

Kleine wasjes, grote wasjes

Zeg maar gerust MEGA wasjes! My god, het lijkt wel alsof niet alleen wij, maar ook ons wasgoed aan het jongen is geslagen. Iedere ochtend schrik ik me weer een ongeluk als ik de nieuwe aanWAS van papa en mama Wasgoed zie liggen. Toen in de kraamweek onze wasmachine stuk ging, dacht ik ook echt even dat de wereld verging. Gelukkig stond er de volgende dag weer een nieuw exemplaar in ons washok. Typisch gevalletje ‘first world problems’, I know. Het was in ieder geval maar goed dat dat ding er stond, want de eerste weken wist ik niet wat me overkwam. Ook wat betreft het in leven houden van ‘de baby’, maar dat is weer een ander verhaal.

Lifegoal: een wassysteem

Dan volgt nu eerst een aaneenschakeling van absoluut niet te begrijpen en totaal inefficiënte gebeurtenissen. Het systeem, voor zover je dus van een systeem kon spreken,  ging namelijk als volgt: we hadden een wasmand. Daar gooide ik was in. Joël gooide er was in of naast. Maar liet het meestal overal en nergens slingeren. Ik raapte het hele zooitje bij elkaar en gooide het vervolgens in de wasmand. De wasmand puilde uit. De wasmand en uitgepuilde was gingen mee het washok in. Daar ging ik alles sorteren. Alle donkere was bij elkaar. Alle lichte was bij elkaar. Alle op kleur gesorteerde was ging in de machine op 40 graden (huh, maar dat is toch vies? Ja. Klopt). Zodra de wasmachine klaar was met draaien ging ik de was weer sorteren. Wasgoed voor in de droger? In de droger. Overig wasgoed? Ophangen. Wasgoed droog? Uit de droogtrommel en van het wasrek halen. En als laatste mijn favoriete klusjes: opvouwen en strijken. Bah. Strijken.

Ik hoor je denken. ‘Allememachies, wat een proces’. ‘Kan dat niet een stuk efficiënter’? Ja, joh. Túúrlijk kan dat. Gekkie! Hoe ik dat heb aangepakt? Dat, lieve mensen, was voor mij een life changing experience! Lees je mee?

The system

Omdat ik iedereen deze levens-veranderende informatie ook gun, ga ik nu met jou mijn nieuwe wassysteem delen. Lief hè? Komt ie.

Stap 1: koop 4 wasmanden (die van ons heb ik voor EUR 8,99 per stuk bij de IKEA gekocht).

Stap 2: sorteer je was en doe dat (bijvoorbeeld) als volgt:

  • Mand 1: lichte was op 60 graden
  • Mand 2: donkere was op 60 graden
  • Mand 3: lichte was op 40 graden
  • Mand 4: donkere was op 40 graden.

Stap 3: stop de volle mand in de wasmachine.

Stap 4: als de was klaar is mik je het volledige spul in de droger of je hangt het op.

Stap 5: zodra de was droog is vouw je ‘m op en leg je ‘m weg (en ga je eventueel strijken. Bah. Strijken).

De laatste stap is belangrijk om een gevoel van ontmoediging te voorkomen. En last, but not least: voel je vrij, of nee, voel je zelfs verplicht deze informatie met andere moeders te delen. We’ve got each others back!

Vergelijkbare blogs

Momenteel geen reacties

Laat een reactie achter