Blog

Mommy break tip: New York

Iedere mommy zou eigenlijk eens per jaar een break moeten hebben. Onbezorgd wijntjes drinken. In één ruk ‘n tijdschrift uitlezen (lees: slapen). Wakker worden op je eigen tempo (lees: nog meer slapen). Geloof me, ik ben zielsgelukkig met mijn beeb en zou ‘m voor geen goud meer kunnen missen, maar soms ben ik het na de zoveelste stinkluier, janksessie of slapeloze nacht toch echt even zat.

En nét toen ik het even niet meer zag zitten, stond voor mij een wel heel toffe mommy break gepland: met mijn twee lieve girls ging ik een klein weekje naar New York! Deze trip stond eigenlijk al vorig jaar gepland, maar er kwam even wat tussen. 😉 Woensdag 19 april was het dan eindelijk zover en kon ik na 9 maanden zwangerschap en bijna een jaar aanmodderen moederen weer even mezelf zijn. Heerlijk! Kan het echt iedereen aanraden.

Mocht je nu denken: ok, waar is mijn koffer? Dan deel ik hierbij met alle liefde wat tips en leuke adresjes. – Let wel: wat vandaag hip & happening is, kan de volgende dag opeens van de aardbodem zijn verdwenen. Check zeker met restaurantjes vooraf even of ze nog bestaan en ook nog op dezelfde plek zitten. – Meestal heb je al niet super veel tijd met een stedentrip en zeker als er te missen kindjes in het spel zijn, is de tijd die je weg wil en kan blijven vaak beperkt. Daarom is het heel fijn als je een beetje weet wat je moet zien en waar je moet zijn. Om je daar wat bij te helpen volgen eerst mijn 5 musts, gevolgd door 5 aanraders en sluit ik af met een lijstje van mijn favoriete hotspots.

Musts

1: Maak een helikoptervlucht. Het kost wat, maar het is echt super gaaf om A. in een helikopter te zitten en B. met de helikopter langs Manhattan te vliegen. Let wel: je vliegt dus LANGS Manhattan boven het water en niet boven de gebouwen. Evengoed mega tof en misschien wel de vetste ervaring uit mijn leven! Euh, op de geboorte van mijn zoon na dan (oeps ;-)).

2: Huur een fiets of maak gebruik van een Citibike. Door de stad fietsen geeft in ieder geval een waanzinnig gevoel. De Citibike stationnetjes vindt je door heel Manhattan en ook in Brooklyn heb je ze. Je zou dus ook daar naartoe kunnen fietsen (i.c.m. tip 4 bijvoorbeeld). Citibike’s huur je voor ongeveer 12 dollar en dan kun je de fietsen 24 uur lang gebruiken. Als je een fiets pakt, heb je 30 minuten de tijd om naar een ander station te fietsen en ‘m daar weer terug in het rek te zetten. Van te voren wel even je route uitstippelen dus. Nadeel is wel dat je niet zo gauw kan stoppen als je iets leuks ziet, omdat de fiets weer op tijd terug in het rek moet. Met een huurfiets kan dit dan weer wel. Conclusie: een Citibike zou ik gebruiken om van A naar B te komen of als je gewoon het fietsen door de stad wil ervaren. Wil je de stad echt op de fiets gaan verkennen? Huur er dan eentje.

3: Bezoek Central Park: het grootste en mooiste stadspark dat ik ooit heb gezien. Wandel er lekker rond of neem bij heel mooi weer een kleedje en wat te eten mee en ga picknicken.

4: Ga absoluut naar Williamsburg. Dit buurtje in Brooklyn heeft echt een heerlijke vibe, de leukste winkeltjes en super fijne restaurantjes. Het is leuk om er op zaterdag heen te gaan en ook even Smorgasburg mee te pakken: een markt met allemaal eetstalletjes.

5: Eet een hapje of drink een cocktail bij een hippe tent in de Meatpacking District. Catch, Fig and Olive en The Standard Grill zijn absoluut aan te raden. En zo zijn er natuurlijk veel meer, maar daar ben ik zelf niet geweest. Maak bij dit soort restaurants wel van te voren even een reservering, anders moet je misschien (heel lang) wachten of hebben ze geen plek. Zonde van je kostbare tijd.

Fietsen door een stad is always a good idea!

Aanraders

1: Bekijk het uitzicht vanaf Empire State Building. Als je de helikoptervlucht niet hebt gedaan is dit eigenlijk ook wel een must. Kan trouwens ook vanaf Rockefeller Center, maar vond het daar persoonlijk wat minder dat je geen goede foto’s naar beneden kon maken door de omheining en het glas dat ervoor zit. Je kan daarvandaan dan wel weer het Empire zien, wat natuurlijk niet lukt als je er zelf op staat.

2: Maak een wandelingetje over de High Line; een park op een oude en gesloten bovengrondse metrolijn.

3: Pak de metro naar Brooklyn en loop over de Brooklyn Bridge terug naar Manhattan: geweldig uitzicht over Manhattan en de brug is heel fotogeniek.

4: Ga naar een sportwedstrijd. Ik ging in 2014 met mijn liefje, zwager en schoonzus naar The Knicks Vs. The Hawks in Madison Square Garden. Super leuk. Koop zo’n oranje vinger en een liter bier en schreeuwen maar.

5: Bezoek het 9/11 memorial, maar alleen als je iemand bent die het ook weer makkelijk van zich af zet. We weten allemaal wat er gebeurt is en vinden dat vreselijk, maar als je het niet prettig vind daar tijdens je vakantie bij stil te staan: heel begrijpelijk en totaal niet erg.

Mijn favoriete hotspots

Heerlijke lunch bij The Butchers Daughter

Meer inspiratie

Bovenstaande tips en hotspots zijn gebaseerd op de vijf trips die ik zelf heb gemaakt en de ervaringen die ik tijdens die trips heb opgedaan. Maar ook ik laat mij altijd graag inspireren en bereid een reis graag voor door tips van anderen op te zoeken. Uit het boek Wanderlust van Anne de Buck heb ik voor deze trip bijvoorbeeld aardig wat hotspots genoteerd. Ook laat ik mij graag inspireren door mensen te volgen op Instagram die binding hebben met de stad. Je kan deze mensen vinden door op hashtags te zoeken, maar ook door bij de volgers van een aantal hotspots te kijken. Daar staan vaak de locals tussen, die natuurlijk de allerbeste en meest authentieke tips hebben.

Ik heb in elk geval onwijs van deze trip genoten en kan niet wachten tot mijn volgende uitblaas-even-me-time-momentje. Heb jij ook tips of leuke hotspots om te delen? Laat ze zeker achter in de comments!

Deze blogpost is natuurlijk bedoeld voor alle mommy’s, maar in het speciaal voor mijn lieve vriendinnetje én collega-mommy Kimberley, die samen met hubby Mark binnenkort ook naar NYC gaat. -Guys, ik heb zware bewondering en diep respect voor hoe jullie het allemaal doen. Stay strong, blijf rocken en ga straks keihard genieten!-  

Vergelijkbare blogs

1 Reactie

  • Beantwoorden
    Joni (ja die in haar eerste blog genoemd wordt)
    15 mei 2017 at 19:53

    Heerlijke lees blog weer! :)). Ik ging weer even terug naar New York met jullie! Was super!! ❤️

  • Laat een reactie achter