Blog

Ochtendritueel

Ons ochtendritueel gaat er op een doordeweekse dag een stuk anders aan toe, dan in het weekend. Laat ik daar eens mee beginnen. Waar we op een luie zaterdag of lamlendige zondag ons bed niet uit te slaan zijn, zijn we op een werkdag net een stel stresskippen. Om een goed beeld te krijgen van ons ochtendritueel, neem jullie eerst mee op een doordeweekse maandag en vervolgens beschrijf ik een ochtend uit ons weekend. Mag jij alvast bedenken welke dag ik fijner vind. 🙂

Monday smonday

Om 7.15 uur gaat in huize Tomasoa de wekker. En hoewel dat best een ok tijd is, vragen we ons toch altijd weer af of we het wel goed gehoord hebben. Helaas wel, het is weer monday smonday. Met flink wat gesteun en gekreun strompelt Joël richting de douche en loop ik naar beneden om de melk voor Micah te pakken. Micah, zich totaal niet bewust van het feit dat het maandag is, ligt uiteraard nog heerlijk te slapen. Ok… eerst langzaam de deur open doen. Vervolgens rustig het lichtknopje aan klikken. Dan… zachtjes tegen hem praten. Heel rustig wordt hij dan wakker en rekt hij zich uit. Als ik deze handelingen niet uiterst zorgvuldig uitvoer, krijgen we te maken met een enorme cranker. Je begrijpt vast wel dat ik dit proces dus met alle liefde zo relaxt mogelijk aanpak.

Op ons bed geef ik Micah vervolgens de melk en roept hij een stuk of tien keer ‘kikker’. ‘Nee, Micah, kikker ligt nog te slapen’. De bofkont. 😉 Na het verschoon- en wasritueel, gaat de vooraf uitgezochte kleding aan en gaan we naar beneden. Nou ja, niet helemaal, want eerst trapt hij alles nog even van de commode, heeft hij de zinkzalf te pakken en smeert hij die op mijn mond en schreeuwt hij nog vijf keer ‘KIKKER!!!’ keihard in mijn oor.

Eenmaal beneden aangekomen heeft Joël de tafel gedekt en een broodje voor Micah gesmeerd. In de tijd dat Micah zijn broodje naar binnen propt en het beleg in zijn haren smeert, trek ik zijn sokjes en schoenen aan. Tijdens broodje nummer twee maak ik een washandje nat en maak als het broodje op is de boel schoon. Dan gaat het opeens super snel… Zwitsal in de haartjes, jasje aan, kusje d’r op… Doei lieverd, fijne dag! En lief zijn hè!

Pffff… dat zit erop. Nu ik nog douchen en ontbijten.

YAY! Weekend!

In het weekend gaat het er echt compleet anders aan toe. We worden wakker op Micah zijn tempo en blijven zò de hele ochtend in en rond ons bed hangen. Lekker in bed televisie kijken en luieren. Heerlijk! Na een tijdje krijgen we toch trek en gaat een van ons naar beneden om alvast de eitjes te koken. Soms worden er verse croissantjes gehaald. Terwijl de een de ontbijttafel klaarmaakt, geeft de ander Micah een schone broek en komt daarna samen met Micah naar beneden.

Aan een gedekte tafel ontbijten we uitgebreid en nemen we flink de tijd. Daarna gaan we lekker onder de douche. Vaak zetten we dan gezellig een muziekje op. Heerlijk rozig van het ontbijt en het douchen gaan we dan naar buiten voor een wandelingetje of een boodschapje.

Zucht! Kon het altijd maar weekend zijn…

Hoe gaat het er bij jou thuis aan toe? Is het doordeweeks ook racen tegen de klok en in het weekend super relaxed? Let me know in de comments!

Vergelijkbare blogs

4 Reacties

 • Beantwoorden
  Raphaëlle
  8 februari 2018 at 18:01

  Leuk geschreven weer! Ik heb nog geen kids, dus bij mij gaat het er nog anders aan toe, maar als het zover is laat ik het je weten :D.

  • Beantwoorden
   Leila
   9 februari 2018 at 11:37

   Thanks Raph! Haha, lekker relaxt waarschijnlijk. 😉 Ben benieuwd mocht er verandering in komen. 🙂

 • Beantwoorden
  Joni
  9 februari 2018 at 00:36

  Oooh ik wil blijven lezen. Jammer als het einde in zicht is en ik moet wachten op een nieuw stukje :). Ben benieuwd hoe wij gaan zijn als onze mini er straks is xx

  • Beantwoorden
   Leila
   9 februari 2018 at 11:39

   Hahaha. Ja, de artikeltjes laten de laatste tijd een beetje op zich wachten. Maar des te leuker als er weer eentje online staat. 🙂 Ik ben ook super benieuwd hoe het bij jullie gaat straks. Denk dat je vast veel gaat herkennen. 😉 X

  Laat een reactie achter