Blog

Zwanger en bijzonder

Zodra je bezwangert rondloopt is zo’n beetje de hele wereld met je begaan, want oh oh, zo bijzonder en magisch die mooie ronde toeter en dat mini mensje wat daar in groeit. Mensen beginnen letterlijk te stralen als ze je zien. Van de bakker om de hoek tot aan je bloedeigen moeder; iedereen is in de zwangere vrouw geïnteresseerd. In gesprekken lijkt het nergens anders meer over te gaan en zelf ben je er ook 24/7 mee bezig. Het hele internet wordt afgestruind voor leuke kleertjes, ieder weekend wordt doorgebracht in een of andere mega-hier-hebben-we-werkelijk-ALLES-voor-uw-toekomstige-spruit-store en het hele bevallingsscenario plus de inrichting van het kamertje wordt zo ongeveer wekelijks met alle geïnteresseerden doorgenomen.

De babyblauwe (donder)wolk

En dan is het zover; je bent 40 weken zwanger, je toeter van een buik is inmiddels een heuse trombone. Je reet doet zeer als je te lang zit, je banden doen pijn als je te lang staat en het zuur komt omhoog zodra je gaat liggen, maar… àlles voor het wereldwonder dat er aan zit te komen. Als je het helemaal spuugzat bent en nog net niet in staat bent een hele ananas met sambal op te vreten terwijl je al sexende een tonic met wonderolie drinkt, voel je midden in de nacht ‘iets’. Yes! Als een kind zo blij spring je uit bed en ga je als een kip zonder kop op zoek naar een app om deze weeën te timen. Iets wat je natuurlijk al wéken lang had kunnen doen. Lang verhaal kort: 19 uur en 2 keer persen later was hij daar! Ons lieve, mooie, kleine, maar vooral in elkaar gedeukte wereldwondertje. Verliefd waren we. Ontzettend verliefd. Na een nachtje in het ziekenhuis, vlogen wij op onze babyblauwe wolk naar ons huisje en gingen wij met z’n drietjes keihard van elkaar genieten. Als je de hele dag voeden, kolven, slapeloze nachten en als kers op de taart een borstontsteking genieten noemt tenminste. Begrijp me niet verkeerd hoor. De eerste weken waren eerlijk waar ontzettend fijn en vooral gezellig.

Het kraambezoek

De een na de ander kwam langs. Ze kwamen met en zonder eten, met en zonder kinderen, met en zonder cadeautjes. Wilden wel of geen kopje koffie of thee, wel of geen beschuit met muisjes en wel of niet de baby even vasthouden. Hoe dan ook; het was absoluut een hele fijne en warme periode vol oprechte belangstelling. Bloemen, cadeautjes, kaartjes, app-jes, mailtjes en telefoontjes. Het was bijna een dagtaak om iedereen te bedanken, alles aan te nemen en te beantwoorden. En dit duurde om precies te zijn: zes weken. Blijkbaar de tijd die je is gegund om met je wereldwonder op je babyblauwe wolk in de belangstelling te staan. De hardcore kern bleef over. Met zo nu en dan een verdwaalde geïnteresseerde, die zich dan bedacht dat het krijgen van een kind best heftig was. Vrijwel altijd mensen die zelf ook kinderen hebben.

Waar kan ik de gebruiksaanwijzing vinden?

Hoewel het ons best aardig afging, hadden we toch ook te kampen met flink wat onzekerheden. Vooral ik als new-mommy kon mijn weg niet goed vinden in de wirwar aan informatie uit boeken en het internet. Man-o-man, wat heb ik me rotgezocht naar informatie over het verzorgen van een baby. Ik dacht dat ik het wel wist, maar ik had kennelijk geen idee. Tijdens mijn zwangerschap had ik dus beter ‘Oei ik groei!’, ‘de Melkfabriek’ of ‘Buskruit met muisjes’ kunnen lezen in plaats van de LINDA. Wist ik veel… Ik zie me nòg zitten met mijn zwangere buik in de zon: glaasje spa rood in de ene hand, mijn tijdschriftje in de andere en maar liefdevol naar die grote ronde toeter kijken.

Nummer twee

Op dit moment behoort het hoofdstuk ‘zwangerschap’ tot het recente verleden. Het kind is gebaard, de uitdrijving volbracht, de kraamperiode zit erop en inmiddels hebben we al tien maanden lang een baby in leven gehouden. Iets waar we elkaar regelmatig mee feliciteren. En nog steeds wordt gevraagd hoe het met de kleine gaat, maar de interesse die je kreeg toen je zwanger was valt in het niets vergeleken met de interesse in het uiteindelijke eindproduct. Best bizar eigenlijk. Maar lang niet zo bizar als de volgende vraag aan jou als kersverse mommy: en wanneer komt nou nummer twee? Want ja, die baby is best leuk, maar alleen het idee al van een zwangere vrouw, blijft toch wel heel erg bijzonder…

Vergelijkbare blogs

Momenteel geen reacties

Laat een reactie achter