ABOUT

Op zondagochtend 12 december 1982 werd er in het OLVG in Amsterdam een piepklein boogschuttertje geboren: Leila. Een lief, klein meisje met een behoorlijk sterk eigen willetje. Yup, sounds like me! Ruim 33 jaar later zette ik op 23 mei 2016 in het Westfries Gasthuis in Hoorn zelf een piepklein wondertje op de wereld: Micah. Oh dear: I AM A MOM now! Gelukkig mochten we zoonlief al gauw meenemen naar ons gezellige appartementje in het centrum van Hoorn.

Mijn droom achterna

Na ons very own wereldwonder de eerste cruciale maanden in leven gehouden te hebben, kwam er vanzelfsprekend een eind aan het o-zo-fijne zwangerschapsverlof. In oktober 2016 hervatte ik mijn werkzaamheden bij de overheid als communicatieadviseur. Een job die ik al bijna 6 jaar naar volle tevredenheid van alle partijen volbracht.

Je voelt ‘m al aankomen denk ik… ‘Naar tevredenheid’, de passie zat er simpelweg niet in. Het ontbreken van deze behoorlijk belangrijke factor in mijn werk, in combinatie met een hormoonhuishouding om verdrietig van te worden, maakte dat ik in september 2017 definitief afscheid heb genomen van mijn kantoorbaan. Ik ging mijn droom achterna en zette op 16 oktober 2017 een handtekening onder mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

I love it when a plan comes together

Die inschrijving kwam natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. In maart 2017 was, met a little help from my friends, mijn mommy lifestyle blog in de lucht: IAMMOM. Daarnaast liep ik ook al een paar jaar met het idee om retreats te organiseren. “Hoe mooi zou het zijn om iets te doen waar alles in samen komt wat ik leuk en fijn vind in dit leven: inspireren, organiseren, het mensen naar de zin maken, (gezonde) voeding, schrijven en reizen”, ik hoor het mezelf nóg zeggen.

Een tot in de puntjes doordacht plan had ik nog niet. Wel had ik een aantal mooie basiselementen in handen. Ik voelde bovendien een enorme drive om alle creatieve ideeën en plannen die ik al jaren had, verder uit te werken. Dus ging ik daar na mijn inschrijving bij de KvK mee aan de slag.

IAMMOM

Uiteindelijk is daar iets heel moois uitgekomen. Met IAMMOM help ik vrouwen die het moederschap combineren met het werkleven meer balans te vinden in een druk bestaan. Dat doe ik offline tijdens mijn events en online door mijn eigen ervaringen te delen.