START JE DAG MET YOGA

Voordat je aan je dag begint, is het best fijn om even rustig op te starten. Dit kun je heel goed doen met wat yoga oefeningen. En als moeder heb je misschien niet de tijd om gelijk een hele yoga practice te doen, maar vaak kun je best een paar minuutjes missen om een zonnegroet (of twee) te doen. Zo begin je geestelijk relaxed en heb je jezelf ook op fysiek gebied klaargemaakt voor een nieuwe dag.

De Zonnegroet

De Zonnegroet is oorspronkelijk een ochtendritueel, als groet aan de opkomende zon die zijn energie aan de aarde komt brengen, hoewel de serie in de praktijk op alle momenten van de dag wordt uitgevoerd. Wanneer hij vijftien tot twintig minuten achter elkaar wordt beoefend, zou de Zonnegroet al een volledig yogaprogramma vormen (Bron: Wikipedia).

Vijftien tot twintig minuten is misschien wat lang, maar een minuutje of 3-5 moet toch zeker wel lukken. Heerlijk even die spieren opwarmen, de energie voelen stromen en het motortje op gang brengen. Wedden dat je je na het doen van deze paar simpele yoga oefeningen, je gelijk een stuk fitter voelt? Probeer het maar eens en herhaal het een paar dagen achter elkaar om echt resultaat te merken.

 

Zonnegroet